lauantai 21. toukokuuta 2016

Suihku moottoreiden jylinää

Vietin 19 pv:n toukokuuta Rissalan lentokentällä,sinne olivat tulleet vierailemaan US Armyn koneet Oregonista.Tekniikka puolta en ymmärrä ollenkaan mutta tavattoman ihastunut ole lentämiseen yleensä,Muistan kun tuolle mainitulle kentälle tulivat aikoinaan Fouga Magister koneet.Oli kaunis kesäinen päivä ja olin metsässä mustikoita keräämässä,kyllä saalis jäi vähiin kun nuo mainitut koneet harjoittelivat lentonäytös ohjelmaa.Pääni yläpuolella vinkui ja ulisi istuin kannolla ja katselin mahtavaa,upeeta.......ja ihan ilmaiseksi.
Sen jälkeen olen ollut koukussa koneisiin lensipä mikä härveli tahansa.
Itse on ole edes reittikoneessa istunut tiedä jääkö käymättäkin.Pienkoneella niille ennen vanhaan jäälle laskeutuneilla olen kerran lentänyt,oli kivaa.
Mutta tähän päivään saavuimme kentälle juuri kun koneet lähtivät harjoittelemaan.Voi jukra katottiin toisiimme kahden ensimmäisen koneen lähdön jälkeen ja molemmilla kyyneleet silmisssä...semmoisia vanhoja hupsuja eukkoja.



"Kiitotien päässä on taivaassa reikä ovi melkein mahdottomaan"


Ihme että yleensä taskupokkarilla sain kuvia verkkoaidan silmukoitten välistä.
Oikeat bongarit olivat sitä varten olevalla lavalla,mutt eipä sinne ollut tikkaita ja kiipeämättä jäi näytti monelle miehellekin olevan melkoinen saavutus päästä sinne.

Näyttää matalalle mutta ei sitä ollut ja noitten ihme kameroitten keskelle ei kehtaisi taskupokkaria viedäkkään.


Omia Hornetteja nämä,mutta ne vierailijat jos omat on herhiläisiä oli vieraat kotkia.


Oregonin kotka harmaa sävyisenä.Siis tyyppihän oli kai???? F 18.


Wau mikä lintu hyvä ettei taas itku päässyt.Näitä maassa olo kuvia sain hyvin aidan raosta kun koneet rullasivat kotiin platalle.


Maisemallisesti kauniilla paikalla meidän lentokenttä on järviä molemmin puolin.


Tässä Usalaisia tulee peräkanaan platalle.Näyttää kuin nurmikkoa vaan hipsisivät.


Kyllä ne siellä ilmassa on nuo neljä mustaa pistettä syytetään kuvaajaa ja kameraa,kun parempaa jälkeä ei ole.No ainakin aita näkyy hyvin ja lennonjohtotornikin (tosin ihan vinossa)


Non ni nyt ainakin on isoa kalustoa liikkellä,suuri ilmatankkauskone rullaa kenttää pitkin.



Viereen ajanut täysperävaunullinen öljyrekkarin näytti leluautolla jätti koneen rinnalla.

Tämmöinen päivä tällä kertaa oli järisyttävää nähdä oikeita sota koneita ja oikeaa lento taitoa nousuun moni kone kaartoi hienosti "siiveltä" ja jotkut meni alaspäin yli kentän.
Ei siinä meikä voinut kun katsoa ja ihmetellä lentäjien taitoa.



Pienelle näytti Finnairin reittikone sellaisiakin kävi pari vaikka paljon puhuvat että lopetetaan,Miksi?Porukkaa niihinkin näytti riittävän.


Nyt sitten kesää ja sen uusia ihmeitä odottamaan
Tällä kertaa
...lintuni kauas liitää yllä pilvien kuin uljas kotka kiitää teräslintunen.....