torstai 6. lokakuuta 2016

Näkkäläjärven seita

Syksy oli taas melkoista pyöritystä nimittäin ratin.Suunnattiin Ylläsjärveltä Näkkälään.
Voisi melkein sanoa että ihastuin seutuun,hiekkaa ja matalaa tunturi koivikkoa.
Todella kaunista.
Seitakin löytyi,puoliksi tiedon ja puoliksi hyvän arvauksen pohjalta.


Tälläiset olivat tienviitat loppumatkalla tietysti samaa valkeaa kiveä kuin seitakivikin.Mutta sanallista palautetta ei löytynyt mistään no jaa arvaahan sen ilmankin.  Sentään  Rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla........löytyi.
Parkkipaikka näkyy jo ei täällä onneksi mitään turisti ryntäystä näy olevan,seita ei ihan näy kuvassa.


Komea on seitakivi varmaan kaksi ja puoli metriä korkea rantapenkasta se katsee järvelle ja odottaa kala uhria,rahaa oli kyllä uhrattu nytkin.


Komeita kuvioita oli joku jäkälä laji tehnyt kiven pintaan voisi melkein luulla muinaisiksi maalauksiksi.Matkalla pysähdyimme Sotkajärven lintutornille kiva paikka paistaa makkaraa ja syödä eväät.
Yrjö Kokon lintutorni on myös Enontekiöllä vai Hettastako pitäisi puhua.Torni on todella upealla paikalla siellä voisi istua vaikka päivän katselemassa.Järvellä sukelteli viisi tummaa lintua,minä olen huono niitä tuntemaan ja kirjoitinkin vihkoon joka oli tornilla "viiss vesslintuva" mahtaa siinä joku pohtia mikä maa mikä kieli!! On se vaan tämä savonmurre rehevää.
Ihana päivän mutka Enontekiön puoleen palasimme Pallastunturien toista puolta takaisin.1 kommentti:

  1. Huomaan, että reissuillaan jotensakin samanlaisia kohteita katselemassa. Nämä pohjoiset maisemat tarinoineen on vaan niin hienoja.

    VastaaPoista