keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Pakassaivon kodan hävitys

Niinkuin monina vuosina ennenkin ajettiin Pakasaivolle paikkaan jossa on pakko käydä joka kerran kun sielläpäin liikkuu.
Hurautettiin pikkuisen ohi kun linja auto seisoi parkissa ajateltiin että kerkeävät käydä kun pikkuisen muualla ajetaan.Kaunista seutua ja hiljaisen rauhallista länsirajaa kohti mentäessä.
Viimein käännyttiin takaisin ja kun tulimme Pakasaivon parkkiin luulin hetken näkeväni harhaa,aita portti ja opasteet poissa ja molemmat kodat hävinneet ,kylläpä veti hiljaiseksi.


Tämä oli jäljellä siitä ihanasta ja tunnelmallisesta kodasta jossa olin niin monet illat viettänyt ja yön tummennuttua hiljalleen pois ajellut.


Vielä vähemmän jäljellä kesäkahvilasta,näin jyrätään kustannus tehokkuuden alle kaikki hyvä.


Käveltiin saivolle hiljaisina,onneksi sitä ei ollut täytetty.........
Kaikki sillat ja portaat vielä paikoillaan mutta kuinka kauan?


Osa portaista oli jo suljettu verkolla,meinasi itku päästä,ei voi olla totta.No sinne ei enää mennä.Auringonlaskun puna sentään entinen,kaikkea ei ihminen voi muuttaa.Vaikka varmaan tahtoisikin.Palatessa kävimme vanhan tavan mukaan kirkkopahdalla,se taitaa sentää pysyä paikoillaan.


Tallainen pieni mutta surullinen kertomus,Pakasaivon kodasta,ihmettelen että opasteetkin oli poistettu.
Olisiko ollut liikaa jos ne olisi jätetty joku joka ei paikasta paljoa tiedä olisi voinut lukea tarinat.
Kova on kulukuuri metsähallituksellakin,(poistetaan laavut kodat ja rakenteet jotka ovat syrjässä turistien reiteiltä) just joo.Tämän voi jo liittää samaan kastiin Destian levikkien poistoille ja niillä olleitten "huussien" ja pöytien poistolle.Roskat heitetään nyt luontoon levikit on kuin tunkioita.
No onneksi "turistit" eivät liiku syrjäisillä paikoilla.heh heh.

2 kommenttia:

  1. Pakasaivolla pitä meidän käydä toissakesän alussa, mutta sitten tulikin kiire paahtaa Ivaloon etsimään vanhoja sotavankileirejä.
    Pakasaivo jäi ja nyt se onkin sitten myöshäistä.
    Metsähallituksella on rajut otteet nykyään. Metsät matalaksi ja laavut, kodat pois. Täällä alkaa olla hirvittävästi aakeita vaaran rinteitä. Suurinpiirtein tikkupuita ne kuorma-autojenmsa lavoilla kuskaavat. surettaa.

    VastaaPoista
  2. Miten minusta tuntuu että ei kai metsähallitus ole kuitenkaan asialla. Kummastuttaa. Minä lähinnä ajattelin, että tuhopoltto on ollut kysymyksessä. Tai poistaisivatko siksi näitä p.paikkojenkin huusseja ja ruokapöytiä, että estettäisiin ilkivaltaa. Oli mikä oli on erittäin ikävää ja surullista tuollainen ja kummallista. Mekin siellä on yhden kerran käyty ja on vaikuttava paikka ja hieno!

    VastaaPoista